Verkort de productieontwerp cyclus met Flying Probe Testing

Verkort de productontwerp cyclus met Flying Probe Testing

Voordat PCB’s (Printed Circuit Boards) en PCB assemblages opgeleverd worden, moeten deze verschillende elektrische tests doorstaan. Elektrische testen worden uitgevoerd om de kwalitatieve en betrouwbare prestaties van PCB’s in eindproducten te garanderen. Deze testen worden toegepast om problemen vroegtijdig op te sporen. Flying Probe Testing is de uitgelezen test om de time-to-market van uw product en de productontwerp cyclus maximaal in te korten. In deze blog leggen wij uit hoe Flying Probe Testing precies werkt.


Wat is Flying Probe Testing?

Een Flying Probe test, ofwel een vliegende sonde test, gaat een stap verder dan de Bed of Nails-test. De Flying Probe test is een test waarbij een sonde op een mechanische arm is gemonteerd. De sonde vliegt rondom de printplaat en test met een naald de verschillende componenten van de printplaat. Confed zorgt ervoor dat de werking van ieder component van de printplaat gegarandeerd wordt, met behulp van testen zoals de flying probe test.

De werking van een Flying Probe Test

Wanneer de sonde rondom de printplaat vliegt, krijgt de sonde contact met testpads. Op deze manier kunnen defecten snel worden ontdekt. Een sonde staat nauw in contact met drivers via multiplex systemen en verschillende sensoren zoals frequentietellers en digitale multimeters. De overige componenten van de printplaat worden tijdens iedere Flying Probe Test afgeschermd. Het opsporen van defecten wordt op deze manier niet verstoord. Een Flying Probe Test test niet alleen de weerstand van componenten, maar ook de zelfinductie van een component. De zelfinductie van een elektrisch component kan zorgen voor een heftige tegenspanning. 

De voordelen van Flying Probe Testing t.o.v. Bed of Nails Testing

De Flying Probe test techniek heeft meerdere voordelen ten opzichte van de gebruikelijke Bed of Nails techniek. Wij bespreken de voordelen kort.

  • de Flying Probe methode is kostentechnisch efficiënt;
  • de Flying Probe heeft een korte testcyclus;
  • hoge conversie flexibiliteit;
  • tijdens de prototype periode snelle feedback van PCB design specialisten.

 

Een nadeel van de Flying Probe Testing methode is dat de kosten voor grote orders kunnen oplopen. Echter is deze methode voor de productie van PCB’s met een laag volume zeer geschikt. De korte testduur van de Flying Probe Test zorgt ervoor dat het PCB assemblage proces binnen korte tijd gestart kan worden. De korte testduur is een groot verschil met de gebruikelijke In-Circuit Testing methode, waarvan de ontwikkeling in sommige gevallen kan oplopen tot enkele maanden.

Het gebruik van Flying Probe Testing voor PCB assemblage bij Confed

PCB assemblage wordt vaak getest via In-Circuit Testing, ofwel ICT. Flying Probe Testing is een efficiënte techniek die wij bij Confed ook inzetten. Elektronische apparaten evolueren met de dag en vereisen uitgebreidere testen om hoogstaande kwaliteit te waarborgen. Bij Confed zien wij de complexiteit en het belang om te blijven meebewegen met de laatste ontwikkelingen. Onze specialisten hebben jarenlange kennis en ervaring die continu ingezet worden om met onze klanten mee te denken. Testen zoals de Flying Probe-test techniek zetten wij in voor de meest innovatieve eindproducten. Wilt u meer weten over deze testtechniek of over de mogelijkheden bij Confed? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij denken graag met u mee.

Kies voor Confed. Kies voor snel, betrouwbaar en kwaliteit.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op dit gebied? Wij nodigen u graag uit om met ons contact op te nemen. Dit kan eenvoudig via de telefoon of via ons algemene emailadres. Daarnaast kunt u een verzoek versturen via de contact pagina, wij nemen dan aansluitend zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op via:

info@confed.eu of tel: +31(0) 33 454 1340

Share by: