Met welke systemen is Confed bekend als het gaat om PCB ontwerp?

Met welke systemen is Confed bekend als het gaat om PCB ontwerp?

Gemak en evolutie maken elektrotechnische producten steeds complexer om te produceren. De gebruiker verwacht steeds meer (elektrotechnische) producten die ‘smart’ denken. Ook de miniaturisering van elektronische componenten wordt steeds belangrijker. Hierdoor evolueert onder andere de complexiteit van printplaten (PCB’s). 

Voor ons is dit geen struikelblok. Confed heeft diverse systemen om de meest ingewikkelde PCB’s te assembleren en ontwerpen. In deze blog leggen we uit hoe wij dit realiseren. 

Hoe wordt een PCB ontwerp gemaakt

Een PCB ontwerp vergt een combinaties van verschillende disciplines. Onze specialisten hebben kennis en ervaring in het ontwerpen van PCB’s en gebruiken verschillende systemen en technieken voor om deze te realiseren. Confed gebruikt verschillende systemen voor de realisatie van een PCB ontwerp.

De verschillende systemen voor PCB ontwerp bij Confed

Deze verschillende systemen hebben ieder een eigen specialiteit die elk vraagstuk van onze klanten kan oplossen. We leggen kort uit per systeem, binnen ons aanbod, wat dit inhoudt en voor u kan betekenen. 


  • High-density interconnect (HDI). Dit is een ontwerp dat wordt gekenmerkt door zijn hoge dichtheid aan componenten. Dit zorgt voor meer onderlinge verbindingen en neemt minimale ruimte in beslag. Het ontwerp van HDI-PCB's verdient de voorkeur om de totale kosten te verlagen.


  • Multiboard. Een multiboard PCB-ontwerp volgt hetzelfde proces als dat van een enkele printplaat. Echter worden componenten toegevoegd aan de schema’s voor de borden.  


  • DDR3. Double-Data Rate of een DDR-geheugen is tegenwoordig erg gebruikelijk bij het ontwerpen van PCB’s. Dit is een type ‘’synchroon dynamisch willekeurig toegankelijk geheugen’’ (SDRAM) met een interface met hoge bandbreedte ("double data rate").


  • 12 layer. De 12-laagse printplaat biedt de basis voor een modern elektronisch circuit. De 12 Layer PCB is ontworpen om hoge temperaturen en stressvolle omstandigheden te weerstaan (bijvoorbeeld bij een auto). 


  • Blind/Burried vias. Een blind/burried vias verbindt precies één buitenlaag met één of meerdere binnenlagen. Deze technologie zorgt voor meer functionaliteit in minder boardruimte.


  • Length matching. Hierbij komen de lengtes van twee of meer PCB-sporen overeen met elkaar, terwijl deze over een board worden geleid. 


  • Diff pairs. Dit is een ontwerptechniek (voor PCB’s) die wordt gebruikt om een gebalanceerd transmissiesysteem te creëren dat differentiële signalen over een printplaat kan transporteren. 


  • Controlled impedance. Dit is de karakteristieke impedantie van een transmissielijn, gevormd door PCB-sporen en bijbehorende referentievlakken. Deze methode wordt vaak gebruikt wanneer hoogfrequente signalen zich vermenigvuldigen op de PCB-transmissielijnen. 


  • Flex Rigid. Dit is een hybride van hardboard en flexibele circuits. Deze PCB’s zijn onder andere makkelijk te ‘’buigen’’ en passen zich aan naar een apparaat. 


  • Wilt u meer weten over wat onze systemen doen en welke systeem het beste bij uw PCB ontwikkeling past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij bekijken alle mogelijkheden voor u. 

Kies voor Confed. Kies voor snel, betrouwbaar en kwaliteit.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op dit gebied? Wij nodigen u graag uit om met ons contact op te nemen. Dit kan eenvoudig via de telefoon of via ons algemene emailadres. Daarnaast kunt u een verzoek versturen via de contact pagina, wij nemen dan aansluitend zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op via:

info@confed.eu of tel: +31(0) 33 454 1340

Share by: