PROJECT DETAIL

DATE:28 mei, 2015

CATEGORY:


Marktomschrijving

Domotica is in definitie de integratie van technologieën en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Wat domotica onderscheidt van conventionele elektrische installaties is de mate van integratie.

 

De opkomst van internet heeft de markt voor domotica een boost gegeven doordat communicatie tussen apparaten standaard is. Ook de smartphone heeft de sector tot een ander niveau getild. De gewenning aan touchscreens heeft de weg geopend voor de acceptatie van domotica in steeds meer onderdelen van het dagelijkse en werkende leven. Dit maakt de domotica een interessante sector voor hightech bedrijven. Een brede definitie in acht nemend is de potentiele Nederlandse markt voor domotica 300 tot 420 miljoen euro. [Bron : ICT, Domotica en Smart Living Domotica Platform Nederland]

Confed werkzaamheden

Confed richt zich niet direct op de consument, maar is actief met domotica op grotere schaal; denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen en seniorenvoorzieningen. Confed levert aansturingsmodules voor het automatisch openen van deuren in ziekenhuizen. We maken systemen voor het op afstand uitlezen van energiemeters in huizen en bedrijven en diverse kabel en paneelsamenstellingen die in grote gebouwen worden ingezet om het klimaat mee te regelen. Daarbij hebben we van oorsprong ervaring met de integratie van systemen en kunnen dus bijdragen aan dit kernonderdeel van de domotica.

 1. Ontwerp
 2. Prototyping
 3. Inkoop
 4. Logistiek
 5. Productie
 6. Assemblage
 7. Service
 8. Repair
 1. Hardware design
 2. Software design
 3. Systeem architecture
 4. Data acquisition
 5. Proof of concept
 6. Ethernet
 7. Industrial control
 8. PCIexpress
 9. Signal processing
 10. Signal integrity
 11. Video & imaging
 12. ARM architecture
 13. Field-programmable gate array (FPGA)
 14. CAN
 15. Design for test / Design for manufacture (DFT/DFM)