Wereldwijd stijgende vraag naar componenten zet levertijden onder druk

Door de positieve ontwikkelingen in de economie is wereldwijd de vraag naar elektronische componenten (actief, passief, connectors etc) het afgelopen jaar al flink toegenomen. Het is een trend die naar verwachting ook de komende tijd door zal zetten.

Diverse leveranciers geven hiervan overzicht op hun websites.

Lees hier het overzicht van AVnet
Lees hier het overzicht van TTI Europe

Onze inkopers worden steeds vaker geconfronteerd met orderbevestigingen waarvan de levertijd in ruime mate langer is dan op basis van offertes en/of eerdere afspraken werd verwacht.

Ook nu wil Confed van toegevoegde waarde zijn voor haar afnemers en daarom hebben we onze escalatieprocedure voor beschikbaarheidsissues verbeterd.

Wanneer de levertijd van een component een probleem oplevert wordt in vaste stappen gekeken naar de mogelijkheden om dit binnen de gevraagde levertijd van het project op te lossen.

Pas wanneer de escalatie geen oplossing oplevert, wordt een order herpland.
In deze gevallen wordt u geïnformeerd door onze binnendienstmedewerkers.

Mochten de levertijden van uw producten essentieel zijn voor uw proces, adviseren wij u contact op te nemen met onze accountmanagers om het desbetreffende product op basis van een raamcontract in te regelen. Hiermee kunnen we de supply chain beter aansturen om tijdig te leveren.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Bij vragen kunt u altijd terecht bij uw accountmanager of de binnendienstmedewerkers op nummer +31 (0)33 4541340 of via salesdesk@confed.euLEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.