UL Certificering voor veiligheid en zekerheid in de internationale markt

Het afgelopen jaar heeft Confed hard gewerkt aan de verbetering en waarborging van het productieproces. Met de opening van de nieuwe fabriek in Slowakije zijn alle ingrediënten (weer) in huis om kwalitatief hoogstaande producten te leveren.

Maar in de huidige markt is niet alleen de kwaliteit van een product van belang, maar ook de waarborging hiervan is prioriteit geworden. Producten dienen, zeker in het geval van import/export, traceerbaar te zijn en dit geldt net zo voor eindproducten als onderdelen. De internationale markt vraagt om certificering, maar er is een grote verscheidenheid aan standaarden. Voor Europese bedrijven in de technologie is Noord Amerika een grote markt en de controle op geïmporteerde goederen is streng. Het Amerikaanse Underwriters Laboratories – UL – is de toonaangevende autoriteit op dit gebied en daarmee een waardevol goed. Ook van toeleveranciers wordt deze waardering gevraagd zodat kwaliteit en veiligheid door de hele keten gegarandeerd kan worden.

Onderdelen die gebruikt gaan worden in UL gecertificeerde producten dragen niet het UL logo, maar het zogenaamde “Recognized Component Mark” – dit garandeert dezelfde standaard op het niveau van onderdelen en halffabricaten. Omdat ook van onze klanten de vraag naar deze certificering kwam, heeft Confed daarom de afgelopen maanden de benodigde stappen genomen om als productiebedrijf de UL certificering te verkrijgen.LEAVE A COMMENT