Confed neemt Assembly Partner over

Confed neemt Assembly Partners over

Vanaf vandaag heeft Confed Group haar positie in de elektronicamarkt verder versterkt met de overname van Assembly Partners. Onder de naam Confed Systems kunnen huidige en nieuwe klanten over de complete keten worden bediend. Tegelijk is Peter Hobbelen, eigenaar van Assembly Partner, aangesteld als CEO. Lees hieronder het persbericht over de overname:

Confed Group verstevigt marktpositie door overname Assembly Partner

De marktpositie van de Confed Group in Amersfoort wordt aanzienlijk verstevigd door de overname van het Dordtse AssemblyPartner BV. De twee elektronicabedrijven gaan verder onder naam Confed Systems. Peter Hobbelen (54) – eigenaar van AssemblyPartner – is aangesteld als CEO. Hobbelen heeft als missie het inclusief ondernemerschap te versterken door een netwerk van sociale ondernemingen te vormen binnen de internationale maakindustrie.

De overname schept wendbaarheid en flexibiliteit. Zo biedt het huidige klanten en potentieel een total cost of ownership aan, een one-stop-shop waar de complete keten van productontwikkeling tot en met het testen wordt geleverd. Confed Dordrecht is de derde vestiging van Confed, naast de vestigingen in Amersfoort en Slowakije, wat een krachtige positie in de markt oplevert.

Verdubbeling capaciteit

Hobbelen, die Arjan Reedijk(63) opvolgt, vindt de overname een logische en vooral strategische stap. Door de overname krijgt Confed een verdubbeling aan capaciteit. Hobbelen: “Dat geeft ons de gelegenheid om internationaal steviger in het zadel te zitten, én onze klanten een goed, betaalbaar product aan te bieden dat van a tot z bij één producent is ontwikkeld, vervaardigd en getest.” Met de extra kennis en capaciteit die Confed in huis haalt, kan het bedrijf aanmerkelijk meer werk verzetten. “Het inclusief ondernemerschap wordt hiermee uitgebreid en krijgt een meer solide positie. Wij kijken naar de mens zelf. Creëren sociale werkgelegenheid en geven iedereen een kans binnen ons bedrijf; mensen met een psychische of lichamelijke beperking, de nieuwkomers in Nederland en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De beperking is soms juist hun grootste talent. Hierdoor maken we het verschil voor onze klanten en de 350 zeer bekwame medewerkers.”

Belangrijke spelers in Electronic Manufacturing Services

Confed en AssemblyPartner werken al jaren succesvol samen. Beide bedrijven zijn belangrijke spelers op het gebied van assemblage, montage en productie van hoogwaardige elektronica (EMS – Electronic Manufacturing Services) voor toonaangevende nationale en internationale klanten. Daarnaast delen ze dezelfde maatschappelijke waarden ten aanzien van inclusief ondernemen.

Over Confed

Confed, afkorting van confederatie, staat voor samenwerking, flexibiliteit en continuïteit. Confed gaat altijd voor het beste resultaat, met oog voor mens en maatschappij. Ontwerp, assemblage, onderhoud en testen van elektronische en elektrotechnische modules en systemen is core business. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in ASM en werd in 2005 verzelfstandigd tot Confed. Arjan Reedijk, mede-oprichter/eigenaar van Confed, zal de komende jaren aanblijven als adviseur van de directie.

Over Assembly Partner

AssemblyPartner BV, voormalig bedrijfsonderdeel van de sociale werkvoorziening Drechtwerk, produceert vanaf de jaren 80 hoogwaardige elektronica voor uiteenlopende doeleinden. Zowel het machinaal assembleren van printplaten als het handmatig assembleren en testen van elektronische producten zijn de kernactiviteiten. In 2016 werd het een zelfstandige sociale onderneming. Van de 120 medewerkers heeft 80% een arbeidsbeperking.

Logo Assembly Partner

Over Peter Hobbelen

Peter Hobbelen(54) heeft een achtergrond in technische bedrijfskunde en communicatie en was internationaal werkzaam in diverse financiële functies voor Fokker en Daimler Benz. Hij heeft diverse interim functies op directie niveau bij sociale werkvoorzieningen vervuld en was zeven jaar algemeen directeur van de sociale werkvoorziening Hameland in Groenlo. In 2010 was hij mede-oprichter van De Meewerkers BV. Met dit bedrijf heeft hij diverse activiteiten van sociale werkvoorzieningen overgenomen waaronder Emma safety footwear in Brunssum in 2013. Met de overname van AssemblyPartner in 2016 maakte hij een begin met het opzetten van een netwerk van sociale ondernemingen in de maakindustrie. Binnen de Confed Group zal deze strategie de komende jaren worden voortgezet.

 

Download hier het persbericht (pdf document)

Download hier het persbericht (pdf document).

AssemblyPartner

Logo Assembly Partner


LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.